Meteen naar de inhoud

Gratis e-consult door een erkend podoloog

Binnen één werkdag antwoord op vragen over je kind zijn of haar voeten!

Hoe werkt het e-consult?

Heb je vragen over de voeten van je kind? Klaagt je kind over zijn of haar voeten of benen? Dan is een e-consult de perfecte oplossing voor jou!

Met een online consult kom je doelgericht in contact met een erkend podoloog of podotherapeut. Via de online omgeving leg je rechtstreeks contact met een specialist en ontvang je binnen één werkdag antwoord op je vragen. Uiteraard kun je altijd kiezen voor een fysieke afspraak.

Inschrijven

Via de online omgeving van Podo.app start je eenvoudig een e-consult waarmee je stapsgewijs de vragen en/of problemen van je kind in kaart brengt.

Stap 1

Stap 2

Intake

Tijdens de intake beantwoord je vragen over de algehele gezondheid van je kind en noteer je gegevens als leeftijd, gewicht, lengte en schoenmaat. Ook noteer je eventuele vragen of problemen die je kind ervaart.

Onderzoek

Op basis van de vraagstelling volgt een automatisch gepersonaliseerd onderzoek waarin stapsgewijs de voeten van je kind volledig in kaart worden bracht. De podoloog of podotherapeut krijgt hiermee inzicht in o.a. motorische vaardigheden, coördinatie en zintuigen.

Stap 3

Stap 4

Resultaten

Na het e-consult neemt de podoloog of podotherapeut binnen één werkdag contact op om de resultaten van het e-consult te bespreken. Wanneer vereist ontvangt je kind een uitnodiging voor een bezoek aan een podoloog of podotherapeut.

Binnen één werkdag antwoord op vragen over je kind zijn of haar voeten!​

Inclusief gratis online voetonderzoek gesponsord door Podo.app

Veel gestelde vragen

Tijdens het e-consult worden er diverse vragen gesteld over de gezondheid van je kind. Deze vragen zijn speciaal samengesteld om de (kinder)podotherapeut een zó volledig mogelijk beeld te geven van de (voet)gezondheid van je kind. Daarnaast worden er tijdens fysieke oefeningen beelden van je kind zijn of haar voeten gemaakt, zodat de podotherapeut je kind kan beoordelen.

Tijdens het e-consult is een snelle en stabiele internetverbinding vereist.

Tijdens het e-consult maak je (bij voorkeur) gebruik van de smartphone camera. Deze zijn tegenwoordig van dermate kwaliteit dat een erkend podoloog of podotherapeut op afstand, eerste advies kan geven. Overigens deel je de gemaakte beelden pas ná eigen goedkeuring, zo is je privacy én die van je kind gewaarborgd!

Het e-consult kan op iedere gewenste locatie worden uitgevoerd. Wel is het van belang dat je kind voldoende privacy geniet en zich volledig veilig voelt. Daarnaast dient de ruimte geschikt te zijn voor fysieke oefeningen welke blootsvoets worden opgenomen.

Het e-consult kan eventueel zelfstandig worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van 16 jaar en ouder.

Het e-consult is volledig geschikt voor kinderen met een neurologische beperking/aandoening. Het kan voor je kind wél extra moeilijk zijn om  opdrachten of tests te volbrengen (bijvoorbeeld motoriek of reflexen). Volg in dat geval de aanwijzing van de opdracht en breek deze zo nodig af.

Het feit dat je kind een test heeft ondergaan (bijvoorbeeld motoriek of reflexen), zegt niets over eventuele aandoeningen en is volledig gebruikelijk bij een e-consult. Ook wanneer je kind een test niet kan/wil voltooien is dit géén enkele reden tot zorgen.

Tijdens het onderzoek maak je zelf foto’s én video’s van je kind zijn of haar voeten, zodat de podotherapeut je kind kan beoordelen. Deze medische beelden worden strikt vertrouwelijke behandeld en zijn enkel inzichtelijk voor de (kinder)podotherapeut of podoloog. Na het ontvangen van de resultaten worden de gegevens van uw kind permanent verwijderd. Wanneer u expliciet toestemming geeft, kunnen deze beelden tijdelijk worden bewaard t.b.v. toekomstige behandeling(en).

Het e-consult biedt de (kinder)podotherapeut diverse mogelijkheden om een diagnose te stellen. Afhankelijk van de vraag, problematiek én leeftijd van je kind kan het e-consult de volgende onderdelen bevatten:

– Visuele inspectie
– Bewegingsonderzoek
– Functieonderzoek
– Loopanalyse (basis)
– Neurologisch onderzoek (basis)

Het e-consult wordt aangeboden door een door ons geselecteerde (kinder)podotherapeut of podoloog. De eerste intake is volledig kosteloos. Wel zijn  vervolgafspraken voor eigen rekening zover deze niet kunnen worden gedeclareerd bij je zorgverzekering.