Meteen naar de inhoud

Coronatenen bij kinderen

Covidtenen – ook wel coronatenen genoemd – zijn een van de zeldzamere symptomen die op kunnen treden bij een besmetting met het coronavirus. De tenen van uw kind zien er dan uit als wintertenen: blauw-paars en gezwollen. Volgens een recent onderzoek blijkt dit vooral voor te komen bij kinderen en jongvolwassenen.

Huidproblemen

Sinds de uitbraak van het virus in Europa en de VS en het officieel uitroepen van de wereldwijde pandemie op 11 maart 2020, zijn er ook berichten, die melding doen van huidproblemen bij kinderen die geïnfecteerd zijn met het SARS-CoV-2 virus. Vanuit Italië, Spanje en de VS zijn publicaties verschenen, waarin de volgende symptomen aan de voeten gemeld werden:

  • Rode, jeukende huiduitslag
  • Acute rode zwellingen
  • Blaren die lijken op waterpokken
  • Blauw-paarsachtige verkleuringen aan de toppen van de tenen

Deze symptomen zouden ook kunnen passen bij kinderen die last hebben van wintertenen of andere (zeldzame) aandoeningen. Anderzijds is het ook duidelijk, dat COVID-19 gepaard kan gaan met stollingsproblemen, aan de voeten zou dit zichtbaar kunnen zijn als een typische blauw-paarse verkleuring.

Wat te doen als voornoemde problemen zich voordoen?

Op dit moment is er geen 1 op 1 relatie met een SARS-CoV-2 infectie bewezen, maar het aantal meldingen van deze huidafwijkingen neemt wel toe. In deze tijd van onzekerheid is het goed om alert te zijn en de juiste stappen te ondernemen om eventuele besmetting van andere tegen te gaan.

De adviezen zijn:

  • Ga in thuisisolatie en doe een zelftest of laat je testen, ook als er geen verder geen klachten zijn
  • Maak foto’s van de voeten!
  • Bij verergering van de klachten: neem telefonisch contact op met uw podotherapeut, dermatoloog of huisarts.

Bron: https://mijn.bsl.nl/podotherapie/het-coronavirus-en-voetafwijkingen/17917220

Beste Merken Kinderschoenen

Vragen over de ontwikkeling van je kind zijn of haar voeten?

Start direct een gratis e-consult met een
erkend podoloog.

Vragen over de ontwikkeling van je kind zijn of haar voeten?

Start direct een gratis e-consult met een
erkend podoloog.

Onze laatste artikelen over kindervoeten

We schrijven continu nieuwe artikelen over voetproblemen bij kinderen, met de beste tips & tricks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Klachten

Coronatenen bij kinderen

Covidtenen – ook wel coronatenen genoemd – zijn een van de zeldzamere symptomen die op kunnen treden bij een besmetting met het coronavirus. De tenen

Lees meer »