Meteen naar de inhoud

Hoe zorg je voor gezonde groei van kindervoeten?

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor je kind, en dat geldt ook voor de groei van hun voeten. Maar hoe zorg je ervoor dat de voeten van je kind gezond en sterk worden? Wij geven je tips waar je op moet letten tijdens de ontwikkeling en groei van kindervoeten.

  1. Kies de juiste schoenmaat: Het is belangrijk om regelmatig de schoenmaat van je kind te controleren, zodat ze niet in te kleine of te grote schoenen lopen. Laat je kind altijd passend meten door een professional.
  2. Comfortabele schoenen: Kies schoenen die comfortabel zitten en de voeten voldoende ondersteuning bieden. Vermijd schoenen met hakken of schoenen die te strak zitten.
  3. Bewegen: Laat je kind regelmatig buiten spelen en bewegen. Dit is goed voor de groei en ontwikkeling van de voeten.
  4. Voorkom voetproblemen: Let op eventuele voetproblemen zoals platvoeten of scheefstand en neem hier actie op. Overleg met een podotherapeut als je twijfels hebt.
  5. Goed passende sokken: Kies sokken die goed passen en de voeten voldoende ondersteuning bieden. Vermijd sokken die te strak zitten of knellen.

Door deze tips kun je ervoor zorgen dat de voeten van je kind gezond en sterk groeien. Het is belangrijk om voetproblemen bij kinderen op tijd te ontdekken en behandelen, zodat ze niet verergeren en de ontwikkeling niet belemmeren. Overleg met een podotherapeut als je twijfels hebt over de gezondheid van de voeten van je kind.

Beste Merken Kinderschoenen

Vragen over de ontwikkeling van je kind zijn of haar voeten?

Start direct een gratis e-consult met een
erkend podoloog.

Vragen over de ontwikkeling van je kind zijn of haar voeten?

Start direct een gratis e-consult met een
erkend podoloog.

Onze laatste artikelen over kindervoeten

We schrijven continu nieuwe artikelen over voetproblemen bij kinderen, met de beste tips & tricks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Klachten

Coronatenen bij kinderen

Covidtenen – ook wel coronatenen genoemd – zijn een van de zeldzamere symptomen die op kunnen treden bij een besmetting met het coronavirus. De tenen

Lees meer »