Meteen naar de inhoud

Hoe snel groeien kindervoeten?

Veel mensen zien kindervoeten als kleine versies van volwassenenvoeten. Zij zijn niet. Het zijn onontwikkelde, zachte en veel kneedbare versies van volwassen voeten. Ik bedoel, ze zijn zo delicaat dat je er extra voorzichtig mee moet zijn om ontwikkelingsproblemen te voorkomen.

Babyvoeten zien eruit als dikke, kleine kussens. Ze hebben een zich ontwikkelende hiel, geen gedefinieerde boog en vierkante tenen.

Naarmate ze ouder worden, ontwikkelen hun botten en spieren zich, wat leidt tot een slankere, langere en bredere voet. Maar het is nog steeds niet volledig ontwikkeld tot hun tienerjaren. Het is belangrijk om te begrijpen hoe snel baby- en kindervoeten groeien bij het kopen van schoenen voor de kleintjes. Het begrijpen van groeipercentages kan helpen bij het bepalen van de maat en het minimaliseren van de noodzaak om schoenen te vaak te vervangen!

Hieronder een samenvatting van hoe snel baby’s en kindervoeten groeien:

  • De eerste 15 maanden: in de eerste 15 maanden groeien de voetjes van baby’s elke twee maanden een halve maat.
  • Van 15 maanden tot 2 jaar: van 15 maanden tot twee jaar groeien de voetjes van je baby elke twee tot drie maanden een halve maat.
  • Van 2 tot 3 jaar: Vanaf de leeftijd van twee tot drie jaar zullen de voeten van een kind snel blijven groeien met een halve maat groter om de drie tot vier maanden.
  • Van 3 jaar tot 5 jaar: de voetjes van uw kind groeien elke vier maanden met ongeveer een halve maat verder. Op deze leeftijd is het tempo van de voetgroei van kinderen behoorlijk aan het vertragen in vergelijking met de eerste maanden. 

Lees hieronder meer over hoe snel kindervoeten groeien:

Hoe snel babyvoeten groeien: de eerste 15 maanden – 2 jaar

Baby’s groeien snel. Ze veranderen in een paar maanden van schattige kleine aliens tot volwaardige mini-mensen. Hun voeten ontwikkelen zich ook snel, dus ze hebben schoenen nodig die bij hun ontwikkelingsstadium passen.

Studies hebben aangetoond dat de voetjes van baby’s in de eerste 15 maanden elke twee maanden een halve maat groter worden. Dat kan meer dan zeven maten betekenen, lang voordat ze zelfs maar twee jaar oud zijn! Als je elk seizoen schoenen koopt, kan dit snel oplopen.

Van 15 maanden tot twee jaar groeien de voeten van uw kind elke twee tot drie maanden een halve maat. Maar goed, het gaat in dit stadium tenminste langzamer!

Het is belangrijk op te merken dat voor een groot deel van hun vroege leven, blootsvoets het beste is . Op blote voeten lopen bevordert de natuurlijke groei en ontwikkeling van kleine voetjes en kan je helpen voetproblemen op de baan te voorkomen. Als je baby niet op blote voeten kan, is een paar schoenen met zachte zool een goede optie.

Shop de juiste schoenen voor het podium van je kind, ontdek schoenen met zachte zool voor baby’s en soepele schoenen bij Aapie Babyschoenen.

babyslofjes

Hoe snel groeien peutervoeten: 2-3 jaar oud?

Vanaf de leeftijd van twee tot drie jaar zullen de voeten van een kind snel blijven groeien met een halve maat groter om de drie tot vier maanden. Als je kind met een beetje hulp loopt of uit eigen beweging loopt, hebben ze misschien een paar schoenen met extra ondersteuning nodig .

Op de leeftijd van 2-3 jaar draven peuters alleen rond en hebben geschikte schoenen voor eerste stappers nodig die hun ontwikkelende voeten ondersteunen, maar ook licht en flexibel zijn, zodat ze beweging of groei niet beperken. 

Shop het assortiment eerste wandelschoenen en comfortabele peuterschoenen die een gezonde voetontwikkeling ondersteunen online bij Stoute Schoenen

Stoute Schoenen

Hoe snel groeien kindervoeten: leeftijden van 3-5 jaar.

Hoe snel groeien kindervoeten? Van drie jaar tot vijf jaar groeien de voeten van uw kind elke vier maanden met een snelheid van ongeveer een halve maat. Maar het tempo van de voetgroei van kinderen neemt echt af.

Elk kind is anders, dus deze regels passen misschien niet bij uw kind, net zoals de schoenen die u een maand geleden kocht!

Naarmate je kleine onruststoker ouder wordt, hebben ze schoenen nodig die bij hun behoeften en groeispurten passen. Rennen, springen, huppelen en klimmen vereist een goed paar schoenen die een gezonde ontwikkeling bevorderen .

Voor schoenen voor elk stadium, elke leeftijd en elke maat, Online Schoenenwinkel.nl heeft het voor je. Onze kinderschoenen worden geleverd met flexibele zolen die perfect zijn om de ontwikkeling van hun voet te voeden terwijl ze groeien. Ze komen ook in coole ontwerpen waar kinderen dol op zijn. Bekijk vandaag nog het volledige assortiment kinderschoenen!

Koop kwaliteitsschoenen voor kinderen online bij Online Schoenenwinkel.nl. Ons assortiment kinderschoenen is speciaal ontworpen voor superieure duurzaamheid en ondersteuning voor alle avonturen. 

Wanneer stoppen kindervoeten met groeien?

Er zijn veel variabelen die van invloed kunnen zijn op de voetgroei van uw kind, vooral later in de kindertijd en tienerjaren als de hormonen beginnen te werken.

Meisjesvoeten stoppen meestal met groeien op 14-jarige leeftijd, terwijl jongensvoeten gewoonlijk stoppen met groeien op 16-jarige leeftijd. Op deze leeftijd zijn hun voeten volledig ontwikkelde volwassen voeten met volgroeide botten, gewrichtsbanden en sterke voetspieren. Soms bereiken voeten pas hun volledige grootte rond de 20-21 jaar, tieners kunnen vaak een groeispurt hebben waarbij hun voeten dienovereenkomstig groeien. Elk individu is anders en het kan afhangen van groeisnelheden en hormonale veranderingen. 

Naarmate een persoon ouder wordt, kunnen hun voeten van grootte veranderen als gevolg van gewichtsveranderingen of fysieke veranderingen zoals eeltknobbels. Deze veranderingen zijn niet noodzakelijk de groei van de voet, maar zijn de structuur van de voet die in de loop van de tijd beweegt en breder wordt. 

Beste Merken Kinderschoenen

Vragen over de ontwikkeling van je kind zijn of haar voeten?

Start direct een gratis e-consult met een
erkend podoloog.

Vragen over de ontwikkeling van je kind zijn of haar voeten?

Start direct een gratis e-consult met een
erkend podoloog.

Onze laatste artikelen over kindervoeten

We schrijven continu nieuwe artikelen over voetproblemen bij kinderen, met de beste tips & tricks. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Klachten

Coronatenen bij kinderen

Covidtenen – ook wel coronatenen genoemd – zijn een van de zeldzamere symptomen die op kunnen treden bij een besmetting met het coronavirus. De tenen

Lees meer »